KORACI DO BOLJEG STILA

Lijep pozdrav svima koji su ovdje i čitaju moj prvi blog. Netko sam tko zaista voli modu i kombiniranje odjevnih kombinacija, ali kroz sve ove godine pravila sam greške koje su me tek sada dovele do stila koji mi se jako sviđa. Nije savršeno, ali sam blizu. Cilj zapravo i nije savršenstvo, već igranje, istraživanje i rast. Smatram da je stil nešto što se uči i nadograđuje, jasno je da netko u startu ima više smisla za boje i samo kombiniranje pa je tada sve lakše, ali vjerujem da svatko može naučiti i barem pokušati izgraditi stil koji će mu u potpunosti odgovarati. 

 

Odlučila si da je danas dan za kupovinu, pozoveš prijateljicu da ti pravi društvo i dogovorite se za ručak. Odlazite u shopping centar i lutate po trgovinama, želiš da ti se nešto svidi, a čini ti se kao da ti danas ipak nije dan za kupovinu. Već si ozbiljno gladna, žedna, umorna i pomalo iznervirana jer nisi našla ništa konkretno i odlaziš po onu košulju koja ti se jedina donekle svidjela, a kada si već ovdje šteta je da nešto i ne kupiš. Da li ti je ovaj scenarij barem malo poznat? Ovo je scenarij koji tvoj ormar dovodi do ludila jer će opet biti pretrpan, a i dalje nećeš imati što za obući.

Ovo je scenarij koji se meni znao prečesto desiti i shvatila sam da moram nešto promijeniti. Trikova i caka ima dosta, ovaj blog bi bio predugačak da vam opišem sve pa ću odvojiti korake.

 

  1. Prvi i glavni korak je taj da otvoriš ormar i podijeliš svu odjeću koju ne nosiš, ali onako iskreno. Nešto što u ormaru samo trune i ne nosiš - možda bi nekoga više usrećilo. Neka ti u ormaru ostane samo ono što zaista nosiš, što je u potpunosti tvoj stil i u čemu se osjećaš lijepo.
  2. Drugi korak je da napraviš 2 kategorije - 5 prilika za koje ti treba odjeća i 5 boja koje želiš da ti prevladavaju u ormaru. 
  • Prilike mogu biti razne i ovisi o tvom stilu života i potrebama. Nekome će biti “posao/sastanci/poslovna putovanja/poslovne večere s klijentima/boravak u prirodi/sport” dok su nekome prilike drugačije; “brunch s prijateljicama/posao/ležerniji sastanci/izlasci/romantične večere.” Individualno je i  sve ovisi o vama, ali po tim prilikama biste si trebali slagati odjevne kombinacije i tako možete odmah vidjeti što vam u ormaru fali i tada kupovina odjevnih komada dobiva drugačiji smisao. Odlazak u kupovinu je lakši ako idemo s ciljem i točnim popisom što nam zaista treba, a ako nađemo nešto mimo popisa tada je najpametnije kupiti cijelu odjevnu kombinaciju. Dakle, ako nađemo neki fora prsluk, a znamo da nemamo niti jednu majicu koja bi išla uz njega, tada bi bilo super kupiti i majicu i/ili hlače koje savršeno pristaju uz prsluk. Upravo zato možete mene čuti kako govorim da je određeni OLCHY komad nosiv i na tenisice i na štikle jer je pametno kupiti nešto što je nosivo na više prigoda, a pogotovo ako je taj komad kvalitetan i nosiv godinama. 
  • Odabir boja je također bitan jer tada lakše kombiniramo sve zajedno i uz dodatke; nakit, marame, torbice… Osobno volim zemljane tonove i moja paleta bi bila “bež/siva/smeđa/bijela/crna”. Naravno da dolaze u obzir i druge boje i uzorci, ali dobro je da su temeljne boje određene, tako je lakše i kupovati.

Stil i odjeća govore za nas prije nego li mi progovorimo. Stil treba biti samo naš i upečatljiv. Dobar stil, dobar mindset i briga o tijelu je kombinacija koja nas čini posebnima i na tome zaista trebamo raditi svakodnevno kako bismo postali ispunjeniji, bolji i sretni ljudi.

Nadam se da sam vam barem malo pomogla i da su vam značili ovi moji trikovi. Tek smo počeli i ovo je samo mali dio onoga što želim podijeliti s vama. 

 

Do sljedećeg čitanja,

Tina

Back to blog